Elfogadja az Erzsébet-utalványt már a Lidl is!

Elfogadja az Erzsébet-utalványt már a Lidl is!

December 5-től a Lidl üzleteiben is elfogadják az Erzsébet-utalványt. Az utalvány bevezetése óta közel 2 év telt el, a legtöbb magyarországi áruházláncnál már fizethetünk vele – a nagy konkurens Aldi azonban egyelőre még nem csatlakozik a programhoz.

Hétfőn tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Lidl arról, hogy az Ajándék, az Étkezési, a Gyermekvédelmi, és az Iskolai Erzsébet-utalvány 2013. december 5-től a diszkont áruházlánc mind a 158 magyarországi áruházában érvényes fizetőeszközzé válik.

A Lidl a második a diszkontok sorában, ahol Erzsébet-utalvánnyal is lehet fizetni (az első a Penny Market volt). A nagy konkurensnél, az Aldinál azonban még várat magára az utalvány bevezetése. A diszkontlánc az egyik utolsó a nagy áruházlánc-elfogadóhelyek között, hiszen az utalványt elfogadják a CBA, a Coop, a Reál, az Arzenál, a Tesco, a Spar, az Auchan, a Penny Market pénztárainál is.

A Pénzcentrum.hu az Aldit is megkereste azzal kapcsolatban, mikor várható náluk az utalvány bevezetése. Az üzletlánctól megtudtuk: az Erzsébet-utalvány megjelenése óta azon dolgoznak, hogy a vásárlók az üzleteikben is be tudják váltani ezeket az utalványokat.

Mint írták, folyamatosan keresték a kapcsolatot a kibocsátóval, de egyeztetéseik és eddigi tárgyalásaik eredménytelennek bizonyultak. Mindezek ellenére továbbra is bíznak abban, hogy “a jövőben az Aldi vásárlói is ugyanolyan előnyöket élvezhetnek majd, mint a többi Magyarországon jelen lévő kereskedelmi hálózat ügyfelei és nem kell más üzletláncot választaniuk, ha Erzsébet-utalvánnyal kívánnak fizetni.”

Az Erzsébet-utalványt egyébként ma országosan közel 55 ezer helyen fogadják el. Több mint 44 ezer munkáltató adja juttatásként, a felhasználók száma pedig több mint 2 millió.

A boltok is kérhetik, a vásárlók is javasolhatnak

A szolgáltatóknak lehetőségük van közvetlenül is jelezni csatlakozási szándékukat az elfogadóhelyi hálózathoz, de a felhasználók is tehetnek javaslatokat. Az elbírálás során az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft. mindenkor a felhasználók érdekeit tartja szem előtt – mondta el nemrég Uhrinyi Tamás, logisztikai igazgató a Lánchíd Rádióban.

Hozzátette, folyamatosan felülvizsgálják elfogadóhelyi hálózatukat, és amennyiben bizonyos szegmensekben bővítésre látnak lehetőséget megteszik a szükséges lépéseket.

A logisztikai igazgató az interjúban emlékeztetett arra, hogy idén újabb utalványokat bocsátottak forgalomba. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a legnépszerűbb az Étkezési Erzsébet-utalvány, de jó eredményeket értek el az Ajándék, az Iskolai és a Szabadidő Erzsébet-utalvánnyal is.

A hangzatos ígéreteknek némileg ellentmond, hogy több nagy áruházláncnak is csak hosszadalmas procedúra után sikerült bevezetnie az utalvány elfogadását. A 2012 januárjában indult rendszerhez a Tesco tavaly áprilisban, a SPAR tavaly szeptemberben, az Auchan egy évvel ezelőtt, a Penny Market pedig csak idén szeptemberben csatlakozott.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>