Életed két legnagyobb kihívása

Észre vetted már, hogy hajlamos vagy körülvenni magad mindennel, ami a személyes biztonságodat garantálja? Amennyire biztonságos az életed, éppen annyira kötött is. Két fontos kihívás is van az benne, ami megköveteli tőled, hogy elengedd a biztonságot és felszabadítsd magad.

Mindkét kihívás valójában arról szól, hogy képes legyél legyőzni a félelmeidet, amik a biztos, de rossz élethelyzetben tartanak téged és megakadályozzák, hogy szabad madárként szárnyalhass.

Az első kihívás

Megszabadulni a rossz párkapcsolattól vagy házasságtól. Egy rosszul működő kapcsolat olyan hatalmas teher a nyakadban, ami képes az egész életedet tökéletesen megbénítani. Képzeld el, hogy szárnyaló lufiként szeretnél felemelkedni az ég felé, miközben egy súlyos kőszikla minden erejével igyekszik lehúzni téged a tenger mélyére.

Sajnos rengeteg párkapcsolat és házasság szenved ettől a tehertől és a társak sokszor csak azért nem vetnek véget a közös szenvedéseiknek, mert egyszerűen félnek elhagyni a biztonságot nyújtó, de súlyos rabláncokat.

2006-ban hatalmas változás történt az életemben, mert szinte egyik napról a másikra véget vetettem egy tíz éve működő kapcsolatnak, amiben mindketten szenvedtünk. Két ember, akinek mások az álmai és megpróbálják egymást „jó útra” terelni, egyszerűen kioltják egymásban a tüzet. Velem is ez történt, azon kaptam magam, hogy már több éve nem nevettem felhőtlenül, egyszerűen még a humor is kiveszett az életemből.

Abban a pillanatban, hogy képes voltam meghozni ezt a nehéz döntést forradalmi változás történt az életemben és néhány hónapon belül megismertem a feleségem, aki most már több mint öt éve szerető és támogató társam, akivel harcostársként indulunk a mindennapi kihívásaink csatamezejére.

A második kihívás

Megszabadulni a munkától, amit utálsz. Egy utálatos munka olyan, mint egy keserű pirula, amit minden nap le kell nyelned, de minden nap egyre nő benned az undor, ami végül odáig fokozódik, hogy már reggel felkelés előtt gombóc van a torkodban, vagy a gyomrodban, hiszen sem lenyelni, sem megemészteni nem akarod az egészet.

Mindezt a kiszámítható jövedelem illúziója kedvéért vállaltad el. A kiszámítható stabil jövedelem egy másik béklyó, ami egy újabb kősziklát láncol a lábadhoz és nem engedi, hogy szárnyalj.

Azon a napon, amikor belevágtam az álmaim megvalósításába, mindössze egyetlen hónapra elegendő anyagi háttérrel rendelkeztem, és ez a tudat egyszerűen beindította a kreativitásomat. Nem tudtam, hogy hogyan, de azt tudtam, hogy a weboldalamnak működnie kell, hiszen egy olyan küldetésbe vágtam a fejszémet, amit imádtam csinálni. Ehhez azonban fel kellett adnom a kiszámítható stabil jövedelem nyújtotta biztonságot. Nekem sikerült.

 

Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/eleted-ket-legnagyobb-kihivasa-102833

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>