Élelmiszercsomagokat kaptak a nehéz körülményekben élők

111209_Elelm_02

A Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködésének köszönhetően több éve zajlik kerületünkben is az „EU Élelmiszersegély” program, mely keretében számos nehéz anyagi körülmények között élő józsefvárosi család juthatott már tartós élelmiszerekhez. Az Európai Unió és az önkormányzat közös finanszírozásával idén késő ősszel, karácsony közeledtével, közel 31 tonnányi tartós élelmiszer – liszt, keksz, tészta és multivitamin – kiosztására kerül sor.

A csomagokhoz a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ (JCsGyK) dolgozói által megszervezett és lebonyolított élelmiszerosztás keretében juthatnak hozzá a Családsegítő Iroda által javasolt kerületi lakosok, családok.

Mindez idén ősszel több mint 4000 józsefvárosi lakos számára jelent segítséget. Az immár hagyományosan, évente egy vagy két alkalommal megrendezett élelmiszerosztással a szervezők ezúttal elsősorban a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőket és a 60 év feletti, közgyógyellátásra jogosult lakosokat szeretnék segíteni.

Az érintettek a korábbi évekhez hasonlóan idén is levélben értesültek arról, hogy hol és mikor vehetik át az élelmiszereket, aki pedig valamilyen okból – idős kora vagy rossz egészségi állapota miatt – nem tudott személyesen elmenni, annak a JCsGyK munkatársai ezúttal is házhoz viszik a csomagot. A tíz napon keresztül, november 18. és 28. között zajló élelmiszerosztásban, mely során naponta átlagosan 400 csomag talált gazdára, a Józsefvárosi Önkormányzat vezetői és képviselői – többek között Sántha Péterné alpolgármester asszony, illetve Ferencz Orsolya, Kaiser József és Vörös Tamás önkormányzati képviselők is közreműködtek.

Örömmel készítették el és nyújtották át a hazai eredetű lisztet, háztartási kekszet, tésztákat és az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen vitaminokat tartalmazó csomagokat a rászorulóknak.

Forrás: http://jozsefvaros.hu/hir/1474/elelmiszercsomagok_a_nehezsegekkel_kuzdoknek/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>