EGÉSZSÉGRE NEVELŐ ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÓ ÉLETMÓD PROGRAMOK VALÓSULTAK MEG MÁTRABALLÁN

Mátraballa Község Önkormányzata 10 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el TÁMOP-6.1.2-11/1 azonosítószámú, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” című pályázati kiíráson a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.

Mátraballa Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretében „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok Mátraballán” címmel, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam 10 000 000 Ft összeggel, 100%-ban támogatott. A TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1417 azonosító számú projekt keretében egészségmegőrző programok kerültek lebonyolításra, amelyhez a szükséges eszközöket is beszereztük.
A projekt keretében komplex egészségre nevelő, szemléletformáló és életmódprogramot valósítottunk meg Mátraballa Község lakossága számára.
Kiemelten fontos volt a programsorozat lebonyolítása azért, hogy a lakosság megismerje és elsajátítsa az egészséges életmód elemeit. A programok végrehajtásától azt várjuk, hogy a lakosság megismerje:
- a stressz kezelés fortélyait, hogy a mindennapi stressz hatásokat könnyebben kezeljék
- az egészséges, tudatos táplálkozás szempontjait, hogy a dolgozóink, és a családtagjaik is egészségesebben éljenek
- és a rendszeres testmozgás élvezetét, hogy a krónikus megbetegedések száma csökkenjen
A programsorozat eredményei:
- stresszkezelő tevékenységen belül előadásokat valósítottunk meg, ahol a stressz kezelés alapjait ismeri meg a lakosság. Ezen kívül a stressz hatásainak vizsgálatát, kölcsönös élmények megosztását szorgalmazzuk.
- rendszeres testmozgás tevékenységen belül olyan mozgással kapcsolatos programokat valósítottunk meg, amelyeken keresztül bemutattuk, milyen kis ráfordítással, mennyivel jobban érezhetik magukat.
- egészséges életmód, és táplálkozás tevékenységen belül felhívtuk a figyelmet arra, hogy kisebb változtatásokkal ugyanolyan ízletes ételek készülhetnek, amelyek egészségesek is.
A projekt keretein belül a projekt menedzselését biztosítottuk, 1fő projektmenedzsert és 1fő pénzügyi vezetőt munkaviszonyban megbízásos jogviszonyban. Biztosítottuk a kötelező nyilvánosságot az ÚSZT III. sz. kommunikációs csomagnak megfelelően. Egyéb általános költségként az elkülönített bankszámla, a telekommunikáció és irattározás költségét számoltuk el.
A klubszerű programok eredménye:
Az egészségfejlesztéssel kapcsolatos programokon a lakosság nagy többsége nagyon szívesen, örömmel vettek részt, ezek közül is legsikeresebbek az egészségügyi szűrés, az előadások, az egészségnapok és kirándulás programok voltak. A lakosok a jövőre nézve is a hasonló programokat tartják fontosnak, ezért is döntöttünk a fent bemutatott vállalások mellett.

uj-szechenyi-terv

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>