Egészség EXPO 2013

debreceni_egyetem01

Immár negyedik alkalommal rendezte meg az Egészség Expo-t a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egyetemi Egészségügyi Bizottsága.

A hagyományokhoz hűen négy helyszínen, négy napon keresztül várták különböző programokkal november 25-28. között az egészséges életmód iránt érdeklődőket az Egyetem Főépületének Díszudvarán, a Műszaki Karon, a Közgazdaságtudományi Kar aulájában és az Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának aulájában.

A rendezvényen az egészséges táplálkozás és életmód fontosságára próbálták meg felhívni a fiatalok figyelmét. A standoknál hangulatos környezetben kóstolhatták meg korunk reform és házi ételeit, zöldség és gyümölcssalátáit, házi sajtjait, emellett teljes kiőrlésű kenyerek, diabetikus- illetve gluténmentes édességek és sütőtök kóstolására is volt lehetőségük az érdeklődőknek.

Az Expo-n emellett volt diabetikai tanácsadás, testzsír mérés, a Debreceni Egyetemi Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja és az I-Bolt pedig saját standdal jelent meg a rendezvényen.

- Mint orvostanhallgató, jobban ismerem a generációnk egészségügyi állapotát. Nagyon sok betegség egyre fiatalabb korban jelentkezik, valamint egyre súlyosabb lefolyásúak és az életminőséget is jelentősen rontják. A megelőzésben van a megoldás, ezért meg kell próbálni minél fiatalabb korban tudatosítani ennek fontosságát. Idén nagy hangsúlyt fektettünk azokra, akiknek diétázni kell, ezért diabetikus- és gluténmentes termékeket is kínáltunk – mondta Bíró Bernadett, a DEHÖK Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>