Debreceni Zsidó Hitközség: felháborítóak Ágoston Tibor szavai

ausch

A Debreceni Zsidó Hitközség tiltakozik Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselő szerdai kijelentései ellen.

Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte: Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni és Hajdú-Bihar megyei alelnöke, országgyűlési képviselőjelöltje szerdán egy nyilvános ünnepségen a holokauszttal kapcsolatban “holokamuról”, illetve “holokasztról” beszélt, és bírálta a Magyar Holokauszt – 2014 Emlékbizottság idei programját is.
A közlemény szerint felháborodva értesültek Ágoston Tibor szavairól. Megengedhetetlennek és felháborítónak tartják, hogy 2014-ben bárki így beszélhessen azokról a borzalmakról, amelyekben családtagjaikat, szeretteiket, embertársaikat szándékosan és szervezett módon elpusztították. Ilyen kijelentéseknek és ilyen eszmeiséggel bíró embereknek a közéletben nincs helyük – szögezték le.
A hitközség elnöke hozzátette: feljelentést tettek Ágoston Tibor ellen holokauszttagadó kijelentései miatt.
Az Együtt-PM szerdán elítélte Ágoston Tibor szavait, és szintén feljelentette a politikust.
A Jobbik az esettel kapcsolatban csütörtökön azt közölte: a párt minden emberirtást elítél, és minden ártatlan emberi áldozat előtt fejet hajt, ugyanakkor sajnálják, hogy “a magyarországi zsidóság egy része nemcsak emlékezni akar a holokausztra, hanem azt a saját anyagi és politikai céljai érdekében is felhasználja”. Ágoston Tibor külön közleményben jelezte, hogy ugyanez az ő álláspontja is.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>