Csempészcigit árult a nemzeti trafik

Több mint kétszáz szabálytalanságra bukkant az adóhatóság a trafikokban végzett 2600 ellenőrzés során, közölte a távirati iroda. Összesen 25 millió forint bírságot szabtak ki. Általában adminisztrációs hiányosságokról volt szó, de találtak csempészcigarettát is a dohányboltokban. Volt, ahol a trafikos nem adott nyugtát, vagy a meghatározott árnál drágábban adta a dohányt. Olyan súlyos szabálytalanságot viszont még nem követtek el, amiért be kellett volna zárni egy trafikot.

Szeptemberben 50 milliárd forint jött be a dohánytermékek jövedéki adójából és áfájából, közölte Pankucsi Zoltán adóügyi helyettes államtitkár, aki szerint ez az augusztusi visszaesés természetes korrekciója. Szerinte az eddigi adatok szerint a trafikrendszer bevezetése nem hoz érdemi adóbevétel-csökkenést.

Pankucsi kijelentése meglepő a múlt havi adatok tükrében, a trafikrendszer bevezetésével ugyanis drámaian megcsappant az adóbevétel júliusban és augusztusban. Bár a szeptember ugyan minden évben hagyományosan az egyik legjobb hónap, az 50 milliárd többéves viszonylatban sem számít rossznak.

 

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2013/10/28/dohany/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>