Budapesti villamostender: megszólalt a Skoda

Közleményt adott ki a Skoda, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság elmeszelte a Budapesti Közlekedési Központot a villamostenderrel kapcsolatban. A Skoda hangsúlyozza, a bizottság határoztata megállapítja, hogy a BKK Skodát kizáró határozatának minden pontja megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt. A döntéssel kapcsolatban azonban a BKK is a mai napon nyilatkozatot tett közzé, ebben azonban a Skoda szerint lényegében kétségbe vonják a KDB határozat megalapozottságát és megismétli korábbi jogsértő állításait.

A BKK továbbra is offshore hátterű cégnek nevezi a Skodát. “Amikor a BKK először élt ezzel a váddal, a Skoda mind a BKK számára közvetlenül, mind pedig az MTI útján közzé tette teljes tulajdonosi hátterét” – írták. Egyben a Skoda felhívta a figyelmet arra is, hogy a miskolci villamostender nyerteseként Magyarországon, de az Európai Unióban más országaiban, pl Németországban az állami tulajdonú Deutsche Bundesbahn számára történő vasúti kocsik szállításakor is teljes egészében transzparensnek találták a hét cseh magánszemély tulajdonában lévő Skoda tulajdonosi hátterét.

Azt írják, a Skoda Csehországban adózik, tulajdonosi struktúrája átlátható és ismert, az bárki számára könnyen ellenőrizhető. “Az ezzel ellentétes állításokat a vállalat a jó hírnévhez fűződő jogai rontásának tekintjük, annak minden jogi következményével együtt” – közölte a cég.

A KDB törvénysértőnek nyilvánította a BKK azon döntését, amiben az nem fogadta el a Skoda Alstommal közös referenciáit. A BKK mai nyilatkozatában már elismeri, hogy a Skoda Magyarországon szokásos és elfogadott módon igazolta referenciáit.

A KDB döntése a Skoda szerint bizonyítja, hogy Magyarországon a hatóságok érvényt szereznek a magyar és uniós jogszabályok betartásának. Ugyanakkor a Skoda felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Uniós támogatásból finanszírozott tender felhasználási határideje valamint a kitűzött üzembeállítási idő rendkívüli közelsége miatt a továbbiakban egyszerre gyors és jogtisztelő döntésre van szükség. A Skoda kész arra, hogy a BKK-val együttműködve a pályázók közül a legalacsonyabb áron szállítson villamosokat.

 

Forrás: http://index.hu/belfold/budapest/2013/10/22/budapesti_villamostender_megszolalt_a_skoda/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>