Budapesti Értéktőzsde

Nőtt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma novemberben, a részvénypiacon több mint 271 milliárd forint értékben születtek üzletek, 18,7 százalékkal meghaladva az októberi forgalmat – közölte a BÉT hétfőn.

A napi átlagforgalom 13,6 milliárd forint volt novemberben, ami 42,7 százalékkal magasabb az év elejétől mért idei átlagnál, ami jelenleg nem éri el a napi 10 milliárd forintot.

A BÉT azonnali piacának teljes forgalma novemberben meghaladta a 275 milliárd forintot.

Az év eddig eltelt tizenegy hónapjában a részvények forgalma 2180 milliárd forintot ért el, ez 5 százalékkal elmarad a 2012 azonos időszakában mérttől.

Novemberben a részvénypiaci rangsor első helyén a Concorde Értékpapír Zrt. állt, hasonlóan az előző hónaphoz, a brókercég a részvénypiaci forgalom 20,1 százalékát adta. A második helyezett Wood & Company 16,3 százalékkal, a harmadik helyen álló Equilor Befektetési Zrt. pedig 13 százalékkal részesedett a forgalomból. A negyedik helyen az Erste Befektetési Zrt. végzett 11,5 százalékkal, míg az ötödik helyre az Unicredit Bank Hungary Zrt. került 10,1 százalékos piaci részesedéssel.

Novemberben a derivatív piac forgalma is emelkedett, több mint 23 ezer üzletkötésben 1,2 millió darab kontraktus cserélt gazdát 400 milliárd forint árfolyamértékben. Utóbbi érték közel 12 százalékkal magasabb az előző havinál, a múlt év novemberit pedig 22,7 százalékkal haladja meg.

A határidős devizák piacán novemberben az MKB Bank Zrt. volt a legaktívabb, a második helyen a Raiffeisen Bank Zrt., a harmadik helyen a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe végzett. A határidős index kontraktusoknál az Erste Befektetési Zrt. vette át a vezető pozíciót, míg második és harmadik helyre a Random Capital Broker Zrt. és a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe került. Az egyedi részvény alapú származékos termékekben a Buda-Cash Brókerház Zrt., a deviza opcióknál a Raiffeisen Bank Zrt., míg a gabona kontraktusokban az IKR-Bróker Tőzsdeügynöki Kft. állt az első helyen novemberben.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>