Brazil Nagydíj

A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery megerősítette, hogy a Brazil Nagydíj pénteki napján minden versenyzőnek lehetősége lesz arra, hogy kipróbálja a 2014-es esztendőre szánt gumiabroncsok első prototípusait. A versenyen a közepes és a kemény keverékek kerülnek bevetésre.

Hembery az Indiai Nagydíj helyszínén kijelentette, hogy cége a folyamatos gumitesztek hiányában nem tud megfelelő abroncsokat előállítani, ami könnyen az idei hibák megismétlődéséhez vezethet. Ez tovább rontaná a gyár megítélését, így adott esetben a Pirelli kiszállhat a Forma-1-ből, gumiabroncsok nélkül hagyva a mezőnyt. Ettől egyelőre nem kell tartaniuk az alakulatoknak, az előző hetekben ugyanis közeledtek az álláspontok, sőt több csapat is a gyár mellé állt, a szezon előtti tesztek fontosságát hangoztatva, később pedig azt a javaslatot is elfogadták, mely szerint a Brazil Nagydíj szabadedzésein is pályára vihetik a 2014-es abroncsok első prototípusait.

Az ehhez szükséges engedélyt nemrég a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megadta, azaz biztossá vált, hogy a csapatok a 2012-es esztendőhöz hasonlóan a szezonzáró első napjának nagy részét a gumiabroncsok viselkedésének elemzésével töltik majd. A csapatok a Pirelli tervei szerint két-két szettet kapnak majd a 2014-es abroncsok legújabb prototípusaiból, melyekkel az első és a második szabadedzésen is pályára léphetnek. Az ötletet, ahogyan azt már említettük az összes alakulat támogatta, igaz azzal minden sportvezető tisztában van, hogy az idei versenygépekkel végzett teszt nem teljesen felel majd meg a 2014-es konstrukciókkal végrehajtott gyakorlásoknak.

„A Brazil Nagydíjra a kemény és a közepes keverékű gumiabroncsot választottuk. Ezen a helyszínen több dologra is figyelnünk, hiszen annak ellenére, hogy pár évvel ezelőtt újra aszfaltozták a pályát, az még mindig meglehetősen hepehupás, szóval eléggé nehéz megtalálni rajta a tökéletes tapadást, és a versenyzők is komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve. A csapatoknak idén is lesz lehetőségük arra, hogy kipróbálják a jövő évi gumiabroncsokat, ami ezúttal különösen fontos lesz, 2014-ben ugyanis új technikai szabályok lépnek érvénybe. Brazília a Pirelli számára is fontos, szóval már nagyon várjuk, hogy itt versenyezhessünk” – idézte Hemberyt a gyár hivatalos közleménye.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>