BKK: növelik a jegyárusító helyek számát

midibusz bkk

Az év eleji forgalomnövekedés miatt több helyen árulnak jegyet és bérletet a fővárosban, a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is lehet vonaljegyet vásárolni, s meghosszabbították a jegypénztárak nyitva tartását – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő este az MTI-vel.

A közlemény szerint a jegy- és bérletértékesítési pontokon hétfőn a szokásosnál többen kívánták a bérletüket megváltani, ezért több pénztárnál is nőtt a sorban állás ideje. A várakozási idő csökkentésére minden pénztárban teljes kapacitással, hat bérletértékesítési ponton pedig hosszított nyitva tartással várja az utasokat a BKK. További értékesítési pontokat nyitottak a Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar metróállomáson, valamint a Nyugati tér állomáson, keddtől pedig további ideiglenes értékesítési pontokat alakítanak ki.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a Budapest-bérletek a MÁV-Start és a Volánbusz kijelölt jegypénztáraiban is megvásárolhatóak. A BKK arra kéri az utasokat, hogy aki teheti, ezeknél a társszolgáltatóknál vásárolja meg utazási igazolványát.
Szintén a sorban állás idejének csökkentésére a metróvonalakon hétfőtől a rendelkezés visszavonásáig a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is lehet vonaljegyet vásárolni, de mást, például szakaszjegyet, illetve bérletet nem árusítanak.
A BKK közleményében arra is kitért, hogy a közeljövőben, az idén tavasszal megkezdődik háromszáz új, a legtöbb jegy- és bérlettípust árusító, érmét és bankjegyet elfogadó és visszaadó, valamint bankkártyaterminállal rendelkező jegykiadó automata beüzemelésének első üteme is.

MTI

Megjelölt

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>