Bemutatták a Fidesz szolnoki jelöltjét

Bene Ildikó kórházi főigazgatót, jelenlegi parlamenti képviselőt indítja a Fidesz a 2014-es országgyűlési választáson a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es számú, szolnoki központú egyéni választókerületben – jelentette be Szalay Ferenc, a párt szolnoki elnöke, a település polgármestere a városban kedden tartott sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett arra, hogy a jövő évi szavazásra Szolnok megyében a korábbi nyolcról négyre csökkent az egyéni választókerületek száma és ezzel együtt a megválasztható képviselők száma is.
A megyei 1-es számú, szolnoki központú kerület a korábbi kettő összevonásával jött létre, és 14 települést foglal magába.
Bene Ildikó belgyógyász szakorvos, a szolnoki Hetényi kórház főigazgatója, két fiú édesanyja. A politikus 2006 óta Szolnokon önkormányzati, 2010-től pedig országgyűlési képviselő, a parlamentben az egészségügyi bizottság alelnökeként is dolgozik. Nevéhez fűződik Szolnokon és a környező településeken a lakosság ingyenes egészségügyi szűrőprogramjának beindítása, valamint a méhnyakrákot okozó HPV vírus elleni szintén ingyenes védőoltás bevezetése a tizenéves lányok körében – mondta el a jelöltről Szalay Ferenc.
Az önmagát csapatjátékosnak tartó jelölt arról beszélt, hogy szeretné folytatni azt jó együttműködést, amit képviselőként, Szalay Ferenccel együtt a civil és egyházi szervezetekkel kialakítottak a szolnoki térség fejlesztése érdekében.
Újságírói kérdésre azt válaszolta, nem volt könnyű döntés számára, hogy a politikusi pályát folytassa vagy a kórházat igazgassa, újbóli megválasztása esetén ugyanis a kórházvezetői megbízásáról le kell mondania.
Jövőjéről megkérdeztek Szalay Ferencet is, aki elmondta, 2014-ben a helyhatósági választáson kíván indulni, és ismét polgármester-jelöltként kívánja megmérettetni magát.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>