Babos Timi Nizzában

Két hete érkezett meg Franciaországba Babos Tímea, aki a közelgő idényre a nizzai akadémián készül fel. A világranglistán jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar teniszező honlapján számolt be a mindennapjairól, melyek december elejéig természetesen az edzések jegyében telnek majd.

Újabb hét telt el Babos Tímea felkészüléséből, amelyet a magyar teniszező a nizzai akadémián tölt, ugyan ott, ahol a MOL Tehetségtámogató Programban résztvevő, idén két ATP Challengertornát megnyerő Fucsovics Márton is készül. A Babos Team edzői stábja a felkészülés elején a lényegi hangsúlyt a fizikai alapozásra fektette, a 20 éves játékos programjában rengeteg futás és erősítés szerepelt. A második héten azért már előkerült a teniszütő is, ezzel valamelyest megtört a felkészülés monotonitása is.

„Eltelt egy újabb hét a felkészülésből. Továbbra is rengeteg időt töltök a kondiban,de szerencsére már a teniszpálya is kap szerepet a mindennapokban” – kezdte beszámolóját Babos Tímea, akit a szezon végén makacs betegség hátráltatott, de szerencsére ez már a múlté és a világranglistán a 88. helyen álló teniszező felkészülése zavartalanul zajlik.

Babos bevallottan azért is “menekült” el itthonról Nizzába, mert a hazai hideg, télies időjárás során bármikor újra megbetegedhet, ez pedig napokat, vagy akár heteket is elvezet a felkészüléséből, ami ilyenkor hatalmas luxus. Nizzában remek az idő, a körülményekre sem lehet panasza a magyar különítménynek, minden adott ahhoz, hogy Timi kiváló formában kezdje meg a közelgő idényt.

„Nagyon jó idő van, legtöbbször 20 fok körül. Így tudunk szabadtéren játszani, élvezem az edzéseket. Bár a gyakori izomlázak nélkül jobban élvezném” – folytatta rövid beszámolóját a soproni teniszező. Timi amúgy csütörtökig marad Nizzában, aztán néhány napot Magyarországon tölt.

„Hazamegyek kicsit családozni, hiszen közeledik az ausztráliai elutazás napja” – zárta élménybeszámolóját a fiatal játékos.

A világranglista 88. helyén álló teniszező december végén kezdi meg a 2014-es szezont a kínai Sencsenben.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>