Az otthoni munka…

Nem pihensz aktívan

Azoknak, akik bejárnak dolgozni, van egy komplett munkarendjük. Kezdve a reggeli felkeléssel, az ebédszüneten át, egészen a hazajövetelig. Többségükben kilépnek az irodából, és máris elfelejtik, hogy dolgoztak, csak az otthon kényelmére gondolnak.
Ezzel szemben azok, akik otthon dolgoznak, lényegében egész nap a munkahelyen vannak.
Persze tekinthetjük úgy is, hogy álló nap az otthon kényelmét élvezik, de a valóság az, hogy egészen másként tekintesz a lakásodra, ha a szobádban heverő laptopod minden alkalommal emlékeztet a teendőidre.

Kevésbé leszel igényes magadra

Megborotválkozni? Élére vasalt inget felvenni? Ugyan minek, ha nem lát senki? Teljesen érthető, hogy így gondolkozol, viszont a kedvesed véleménye az igényességről nem fog megváltozni attól, hogy otthonról kezdesz el dolgozni.
Azok, akik ilyen körülmények között tevékenykednek, sokszor nem csak a külsejüket, hanem az egészségüket is elhanyagolják, hiszen a rendszertelen időbeosztás könnyen együtt járhat a rendszertelen evéssel.
Mi több, értelemszerűen a mozgás mennyisége is lecsökken az ilyen élethelyzetekben – ez ugyancsak nem túl jó pont az egészségre nézve.

Stresszesebb lehetsz

Gondoltad volna? Valószínűleg nem, pedig ténylegesen igaz, hogy ugyanabban a munkakörben az otthondolgozók stresszesebbnek bizonyultak, mint az irodában levők.

Mindennek az oka többek között az, hogy otthon egyedül vagy, így nem érzed úgy, hogy bárkihez fordulhatsz segítségért, szemben az irodai légkörrel.
Továbbá azok, akik otthon végzik a feladataikat, hajlamosak rá, hogy többfelé figyeljenek: elugranak vásárolni, beindítják a mosógépet, telefonálnak, és persze dolgoznak.
A figyelem megosztása és a teendők gyors elvégzése azonban kézenfekvő okok végett stresszhez vezethet.

Nem találkozol annyi emberrel

Nem mindenkinek lételeme, de igenis sokan igénylik, hogy ne legyenek egész nap egyedül.
Még akkor is, ha irodában, egy aránylag elszeparált helyen tudsz dolgozni, érzed, hogy vannak körülötted emberek. Ezzel szemben otthon teljesen egyedül vagy, s ez a magány nem mindenkinek tesz jót.
Ráadásul a párkapcsolatban is konfliktust szülhet, hiszen te érthető módon inkább kimozdulnál, míg a kedvesed az egész napos munka után sokkal valószínűbben vágyik az otthon kényelmére.

Könnyen elhanyagolhatod a munkádat

Ha te osztod be magadnak a munkádat, az hatalmas előny, ugyanakkor legalább ekkora hátrány is lehet. Bármikor, bármi közbejöhet, ami miatt megcsúszol, s főleg ha nem vagy kellőképpen rutinos, bizony hajlamos lehetsz a halogatásra.
Ez azonban egyben azt is jelenti, hogy nem fogsz jó minőségű munkát leadni, amit viszont egy főnök sem díjaz.
Mindezzel párhuzamosan megszaporodhatnak a teendőid, hiszen biztos lehetsz benne, hogy a kedvesed megkér néhány extra feladatra, mivel te vagy otthon… Amennyiben hajlamos vagy a feladatok kitolására és nehezményezed a rendszertelen időbeosztást, az otthoni munkát nem neked találták ki.
Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>