Az iparkamara és az OTP stratégiai megállapodása Debrecenben

otp_bank

A kis- és középvállalkozások (kkv) gazdasági helyzetének javítása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBMKIK) és az OTP Bank. A dokumentumot Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke és Barkó József, a bank régióigazgatója írta alá pénteken Debrecenben.

Miklóssy Ferenc az aláírás alkalmából elmondta: céljuk, hogy bővüljenek a kkv-k finanszírozási lehetőségei.
Az OTP a pénzügyi szektor első szereplője, amellyel megkötötték a stratégiai együttműködési megállapodást, de nyitottak a más pénzintézetekkel való együttműködésre is – tette hozzá a kamarai vezető.
Hajdú-Biharban 25 ezer, a kamaránál regisztrált kkv működik – mondta el az MTI érdeklődésére Miklóssy Ferenc.
A kamara a következő hét éves európai uniós költségvetési ciklusban törekszik arra, hogy minél hatékonyabban megvalósuljon a kormány terve, miszerint az uniós források 60 százalékát a gazdaságfejlesztésre fordítják.
Tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal annak érdekében, hogy a kamarák egyablakos, kvázi normatív támogatási rendszerben, a Széchenyi kártyás támogatásokhoz hasonlóan vennének részt az uniós és az MNB forrásoknak a vállalkozókhoz való eljuttatásában – mutatott rá Miklóssy Ferenc.
Terveik szerint az egyszerűsített eljárásban a vállalkozók mentesülnének számos adminisztratív munkától, de a pályázatírástól is – fűzte hozzá a hajdú-bihari kamara elnöke.
Barkó József hangsúlyozta: Magyarország gazdasági fejlődése nem képzelhető el a vállalkozások finanszírozása nélkül.
Ismertette: az együttműködés értelmében az OTP Bank vállalja, hogy a kamara önkéntes tagsága, valamint a kamarai nyilvántartásba vett vállalkozások részére kedvezményt biztosít. Hozzátette: most havidíjmentesen megköthető számlával kipróbálhatják és tesztelhetik az OTP Bank szolgáltatásainak minőségét és gyorsaságát a vállalkozások.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>