Az igazság

A valós megértés olyan, mintha szemed elől fellebbennének a fátylak: egy pillanat alatt alapvetően megváltozik az igazság látására irányuló képességed. A megértés lehetőségeinek kitágításával az adott témákkal kapcsolatos érzelmeid is azonnal meg fognak változni.

Ruediger Schache – a Szívmágnes szerzője – Az igazságot rejtő 7 fátyol című újabb könyvében hét lépésben vezeti végig az olvasót a felszabadulás folyamatán. Az igazsághoz vezető út ugyanis hét illúzión visz keresztül, amelyeket meg kell törnöd, mielőtt elérnéd a valódi megértést. Az illúziók fátylai eltakarják szemed elől a lényeget.

Schache szerint a mindennapi érzéseink és gondolataink részei annak a csodálatos, finomhangolású rendszernek, amely bennünket alkot. S ha nem tudunk ezekről az erőkről, vagy nem veszünk róluk tudomást, azok önállósulnak. Ilyenkor gyakran fátyolként borulnak a tudatra és meghatározzák.

A valóságtól elrugaszkodva

A fátyol olyan hatalom vagy állapot, amelyek következtében sajátos módon észleled a világot, az életet, a különféle eseményeket, a dolgokat, az embereket, s persze önmagad.

Hogy melyek ezek a lényeget eltakaró “fátylak?” Az öntudatlanság, a félelem, a gondolatok, a kívánságok, a belső konfliktusok, az érzelmek, illetve az önámítás.

Nincsenek véletlenek. Sem külső, sem belső világunkban. Ha arra törekszel, hogy megértsd, miként hatnak érzéseid és gondolataid a környező világra, egyre mélyebb felismerésekhez és kérdésekhez fogsz jutni önmagaddal és az életeddel kapcsolatban.

Ha példának okáért életedet a gondolatok és az érzések határozzák meg, akkor vajon ki vagy mi határozza meg a gondolatodat és érzéseidet? Mi okozza, hogy jól vagy rosszul érzed magad? Hogy vélelmet vagy boldogságot érzel? Hogy kétkedsz vagy bizakodsz, hogy kitartasz vagy feladod? És pontosan mi okozza, hogy az életedben bizonyos embereket és eseményeket így vagy úgy észlelsz?

Először meg kell értened…

Az a tudás, hogy életed belső és külső eseményei valójában hogyan függnek össze – nos, ez az “igazság ereje”. Ahhoz, hogy megváltoztathass és elrendezhess valamit, alapvető fontosságú a megfigyelés és a megértés. Ha tudod, hogyan működnek az erők emberi rendszeredben, akkor életed megfigyelőjévé és tudatos alakítójává válhatsz. Ugyanakkor mindinkább szeretni fogod önmagad, hiszen egyre jobban megérted majd.

Az öntudatlanságot tudatossággal győzheted le. Ha felismered, hogy ki vagy valójában, és hogy mi miért történik körülötted, veled. Ez a felismerés persze nem könnyű, mert nem a munkád határozza meg azt, hogy ki vagy, nem is a különféle szerepek, amiket naponta eljátszani vagy kénytelen. Nem az vagy, amit teszel, a cselekvésed nem te vagy. Az a szentháromság – ami vagy – a test, a szellem és a lélek. Az érzés a test nyelve, a gondolat a szellem nyelve, a szeretet a lélek nyelve!

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>