Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közzétette nemzetiségi célú pályázatait

A nemzetiségek önszerveződéseinek, kulturális és oktatási autonómiájuk megélésének komoly segítséget jelentő pályázatok ilyen korai időpontban még sosem kerültek kiírásra. Ezzel a kormányzati segítséggel a nemzetiségek már jövő tavasszal hozzájuthatnak az elnyert támogatásukhoz.

A 2014. évi költségvetési keretből négy kategóriában lehet pályázni: a nemzetiségi civil szervezetek által ellátott feladatok, nemzetiségi érdekképviseleti célok támogatására 110.000.000 Ft, a nemzetiségek kulturális kezdeményezéseinek megvalósítására szintén 110.000.000 Ft, a nyelvi környezetben megvalósuló táborok lebonyolítására 30.000.000 Ft és az anyaországok közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzésekre 10.000.000 Ft áll rendelkezésre.

A pályázatok célja a nemzetiségek önazonosságának megőrzését, anyanyelvük, hagyományaik ápolását szolgáló tevékenységeinek, a nyelvi és kulturális identitás szempontjából meghatározó kezdeményezéseinek, a hazai nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók anyanyelvi, hagyományőrző és hitéleti táborainak, illetve az anyaországban szervezett népismeret, valamint az anyanyelv oktatásával összefüggő pedagógus-továbbképző programjainak támogatása.

A pályázatokat kizárólag elektronikusan, az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben lehet benyújtani 2013. november 10-én 24:00 óráig.

 

Forrás: http://civil.info.hu/-/az-emberi-eroforrasok-miniszteriuma-kozzetette-nemzetisegi-celu-palyazatait?redirect=http%3A%2F%2Fcivil.info.hu%2Fhirek%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4Wf4exHNupRZ%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>