Az arany árfolyama…

Napok óta az 1240-1250 dollár körüli szinteken mozog az arany árfolyama, míg a WTI a váratlanul növekvő amerikai nyersolajtartalékokat követően ma tovább esik. Csütörtökön jelentős mozgásra a nyersanyagpiacon az amerikai szünnap miatt nem kell számítani.

A részvénypiacokhoz hasonlóan a nyersanyagok piacán sem várható jelentős elmozdulás a mai kereskedésben, ugyanis az amerikai befektetők ma a hálaadást ünneplik. Tengerentúli adat ma nem érkezik, és az európai makronaptár is igen foghíjas. Délelőtt tették közzé a német októberi munkanélküliségi rátát, mely a várakozásokkal összhangban 6,9 százalékon stagnált.

Az EIA tegnap tette közzé a szokásos heti amerikai nyersolajtartalékokra vonatkozó adatait, melyek szerint az Egyesült Államok tartalékai a várt 1,5 millió hordós csökkenés helyett 3 millió hordóval emelkedtek. A hírre a nyersolaj árfolyama emelkedett, azonban az erősödés nem tartott sokáig, és végül eséssel fejezte be a napot. A WTI-t ma is adják, eddig 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Brent 0,5 százalékot esett.

A nemesfémek viszont emelkednek, az arany és az ezüst is feljebb került: előbbi árfolyama 0,4, míg utóbbié 0,5 százalékkal növekszik. A sárga nemesfém ma 1240 dollár körül ingadozik.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>