Átadták a Kevefém Kft. uniós támogatással felújított telephelyét

Kevefém

Átadták pénteken a túrkevei székhelyű fémszerkezet gyártó Kevefém Kft. átalakított és felújított második telephelyét; a 100 millió forint értékű fejlesztéshez az Európai Unió és magyar állam közel 40 millió forintos támogatást adott.

A döntően agrártevékenységgel foglalkozó Kunságban különösen figyelemre méltó, hogy egy családi jellegű vállalkozás országos szinten is számon tartott, komoly foglalkoztató céggé váljon, és magas szintű ipari kultúrát teremtsen ezen a vidéken – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a létesítmény átadásán.
Kevefém Kft. olyan nagyméretű fémszerkezeteket gyárt, amelyek hidak, épületek és stadionok tartóelemeit jelentik, és erre ma kevesen képesek Magyarországon – tette hozzá a politikus.
Szöllősi Lajos cégvezető elmondta, az 1990-ben alakult kft. építési és acélszerkezeti munkákat is végez, több hazai és külföldi helyszínen dolgozott, rádiótelefon-tornyok százait építette fel, a cég készítette a fővárosban a 4-es metró pályájának acélszerkezeti elemeit is, s most egyebek mellett a debreceni futball stadionban dolgoznak. Telepeik alapterülete 22 ezer négyzetméter, gyártó tevékenységet hét és fél ezer négyzetméteren végeznek, 130-150 embert foglalkoztatnak.
A cégvezető üzletmenetükről elmondta, az elmúlt 10 évben exportbevételük elérte a 6 millió eurót.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>