ÁLMOSD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA SAJTÓKÖZLEMÉNY

Álmosd Község Önkormányzata 9 999 996 Ft támogatást nyert el egészségre nevelő, szemléletformáló és életmódprogramok lebonyolítására a község lakosai számára.

A pályázatot benyújtó Álmosd Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok megvalósítására, 100 %-os támogatási intenzitás mellett. A programok során a résztvevők számos, az egészség megőrzésére irányuló programon vehettek részt. A projekt keretében elkészült egy egészségterv, illetve a projekt kezdetén a részvevők egészségügyi állapotfelmérése is megtörtént. Klubfoglalkozások, csoportfoglalkozások kerültek megtartásra, amelyen valamennyi résztvevő találhatott neki tetsző programot. A község gyermekei, illetve fiatal felnőttei számára rajz és plakátversennyel, számos sportprogrammal, és egy életmódtáborral is kellemes napokat szerzett a pályázó önkormányzat. A fent megjelölt programokon túl stressz kezelő előadáson, egészségnapon és egészséghéten is részt vehettek a programba bevont személyek. Az egészség köztudottan egy bonyolult egyensúlyi állapot, ezért a fenntartása sem egyszerű, ráadásul az egészségmegőrzés tudatos erőfeszítéseket igényel. A támogatás segítségével a szervezők egészséges életvitel támogatásához kapcsolódó információkat adhattak át, új eszközökkel, anyagokkal, táplálkozási módszerekkel ismertethették meg a község lakosságát. A megtartott programoknak jótékony hatásuk mellett közösségépítő hatásuk is jelentős, így a gyerekek együttesen sajátíthatták el azt a szemléletet, hogy a az egészség ,és az egészség megőrzése egy komplex feladat, amelyre ha gyerekkortól kezdve fokozott figyelmet fordítanak, egészséges és boldog emberként élhetik mindennapjaikat.

ujszechenyiterv_2020

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>