ÁLLATTARTÓ TELEP KORSZERŰSÍTÉSE A SZALKA-TEAM KFT.-NÉL

darányi ignác tervA SZALKA-TEAM Kft. a 6/2012. (VI. 29.) VM rendelet alapján az állattartó telepek korszerűsítése jogcímre benyújtott pályázaton a Fábiánháza, 0382/27 hrsz. alatti telephelyre nettó 124.146.644,- Ft, a Fábiánháza 0382/19 hrsz. alatti telephelyre pedig 207.121.616,- Ft támogatásban részesült.

Profilunkban csak kizárólag kiemelkedő minőségű áruval, homogén, kiegyenlített állomány szállításával tudunk versenyképesek maradni a piacon, melynek igen magas az energiaköltsége. A beruházással az egyik fontos célunk a környezetvédelmi-, az állatjóléti-, állathigiéniai elvárásoknak való megfelelés, valamint a költségek csökkentése hatására versenyképességünk növelése a piacon.

A tevékenység során élelmiszeripari alapanyag előállítása folyik, ezért fontos az élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek való maradéktalan megfelelés. A fejlesztés célja az istállók korszerűsítése volt, mely magában foglalta a nyílászárócserét, szigetelést, fűtéskorszerűsítést, megújuló energiaforrások beépítését a már meglévő rendszerbe, mely által állandó költségeinket csökkenteni tudjuk, ezzel növelve versenyképességünket a piacon.
A vállalkozás alapvető célja a jövedelmező gazdálkodás és a hosszú távú versenyképesség biztosítása piacon. A fejlesztés következtében az energia hatékony épületeknek köszönhetően a termelési költség és az energiaigény is csökken. Javul a termék minősége, nőnek a bevételeink, javul a vállalkozás versenyképessége, javul az állattartás minősége és a telep állategészségügyi helyzete.

Fontos az üzem folyamatos fejlesztése, hiszen csak kiemelkedő minőségű áruval tudunk versenyképesek maradni a piacon. Célunk a jövedelmező gazdálkodás és a hosszú távú versenyképesség biztosítása a piacon. A tevékenység folytatása során élelmiszeripari alapanyag előállítása folyik, ezért létfontosságú az élelmezésbiztonsági és higiéniai követelményeknek való maradéktalan megfelelés a költséghatékonyság szempontjainak figyelembe vétele mellett.

Technológiai szükségszerűség: A beruházással az állatok számára jobb körülményeket tudunk kialakítani és így számos betegség kialakulása kiküszöbölhető. Alkalmazkodás szabályozásbeli változáshoz: A beruházás hatására javulnak az állatjóléti és állathigiéniai körülmények, a jogszabályi és szabályozásbeli előírások betarthatóvá válnak. Versenytársakhoz való felzárkózás: A korszerű tartási körülmények biztosításával más hazai és európai magas színvonalú állattartó telepekhez való felzárkózás lehetővé válik. Költségcsökkentés: Az előállított termékek előállítási költségszintjének csökkenése az energiaigény és költségek csökkenése által. Árbevétel növelése: Az előállítási költségek csökkenésével nagyobb árbevétel realizálása.

A projekt elszámolható nettó költsége 876.848.651,- Ft.

eu mg vidékfejlesztési alap

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>