A ThermoDam virágkocsija az idei karnevál győztese

Debreceni Virágkarnevál

A közönség döntése alapján a debreceni ThermoDam hőszigetelő rendszereket gyártó cég Szárnyaló Debrecen című, a tűzből újjászülető főnixmadarat ábrázoló virágkocsija nyerte meg a 48. virágkarnevált – jelentették be vasárnap este a Nagyerdei Stadionban rendezett Karneváléj gálaműsor keretében.

A művészeti csoportok versenyét – a karneváli díszvendégekből álló zsűri döntése értelmében – a brémai Stelzen Art gólyalábas művészei kapták. A zsűri értékelésében külön kiemelte a német csoport ízléses jelmezeit, kreatív gondolkodásukat, művészeti alázatukat, és a kapcsolatkialakítást a közönséggel.
A győzteseknek a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Papp László, Debrecen polgármestere, és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adta át a teltházas Nagyerdei Stadionban.
Balog Zoltán köszöntőjében elismerően szólt arról, ahogy Debrecen őrzi az értékeit, “nem hagyja történelmét, kultúráját, nem hagyja a virágkarneválját, hanem folytatja, nem hagyja egyetemét, kollégiumát, egyházi közösségeit, iskoláit, nem hagyja polgárait magára, hanem gyarapítja, erősíti ezt a közösséget”.
Debreceni Virágkarnevál 2017
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A miniszter kérte a helybelieket, hogy gyarapítsák a jövőben is Debrecent, mert “ez az egész magyar nemzetnek jót tesz”.
Papp László arról beszélt, hogy a karneváli hét eseményei és “a mai nap bizonyítják, hogy Debrecen polgárai és a városba látogatók büszkék Magyarország történelmi múltjára, az ezeréves hagyományokra”. Szerinte a Kárpát-medencében nincs még egy város, amelyik olyan jelentőséget tulajdonít a Szent István-i ünnepkörnek, az államalapításnak, mint Debrecen.
A polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik sokat dolgoztak a virágkarnevál sikeréért.
A köszöntők és az ünnepélyes eredményhirdetés után 2000 külföldi és hazai táncos kíséretében a legnagyobb hazai sztárok léptek fel húszezer néző előtt a Nagyerdei Stadionban.
A 48. debreceni virágkarnevál az egyetem téren tűzijátékkal és éjszakai utcabállal ér véget.

MTI

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>