A taszítások és a vonzások

irigység vonzódás

Irigység, harag, intrikák, feszültségkeltés, elégedetlenség. Csupa olyan dolgok, melyek egészséges részei a fejlődésnek. Természetesen csak akkor, ha nem ragadsz bele! Átmenetileg érezheted, hogy feszültebb vagy, irigykedsz másokra, esetleg negatív vélemény.

Megfigyeltem, hogy azok az emberek, akik folyamatosan lázonganak, illetve a fenti érzések egyikét művelik, azok távol is tartják maguktól ezt a fajta energiát.Ki ne akarna egészséges lenni, gazdag lenni, szerencsés lenni, boldog kapcsolatban lenni, egészséges gyermekeket nevelni, sokat nyaralni, megtalálni élete értelmét?

Aki azt mondja, hogy ?én nem”, az hazudik. Mindenki – még te is – a lelke mélyén vágyik erre. Aztán a sok csalódás hatására szépen elindul a fájdalom, majd a harag, feszültség, irigység, féltékenység.

Azt viszont nem tanítják meg sehol az iskolákban, hogy az életben minden olyan dolgot távol tartasz magadtól, melyet elítélsz a világban.

Haragszol valamire? Távol tartod, kirekeszted magadból.
Irigykedsz? Távol tartod azt is.
Féltékeny vagy? Mert neked még nincs, de szeretnéd. Fáj, hogy nincs neked is.

Érdekesen van felépítve az élet, hiszen miért is tudnád magadnak megteremteni azt a valamit, amit a világban leszólsz, ami ellen lázadsz, amit ?utálsz”, tehát berakod egy dobozba, amire az van írva: nem tetszik, nem kell, rossz.

Valójában mindezek mögött félelmek, csalódások, fájdalmak állnak.

Utálod a gyönyörű nőket (sármos férfiakat), akik csodás ruhákba öltöznek? – szinte biztos, hogy te ilyen soha nem leszel, amíg így érzel.

Miért? Mert, amit másban nem szeretsz, azt magadban is tagadod és elutasítod.
Kritizálod a világot? – hordozol magadban valamit, amit folyton elégedetlenséggel fogadtak. Nem szerettek? Nem figyeltek rád? Nem értettek meg?

Benned mi az, ami ennyire elfogadhatatlan? Ha találkozol ezzel a részeddel, vagy ezekkel a részeiddel, akkor már közel jársz a megoldáshoz és a békéhez!

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>