A magyar arisztokráciáról rendezett kiállítás

A magyar arisztokráciáról rendezett kiállítás

A magyar arisztokrácia tündöklő élete a 17–19. századi Habsburg-uralom alatt címmel nyílt kiállítás hétfőn Szöulban. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Szöuli Nemzeti Palotamúzeum által rendezett kiállításon a dél-koreaiak első alkalommal nyerhetnek bepillantást a magyar királyi udvar életébe és tekinthetik meg az arisztokrácia ékszereit, használati tárgyait.

A kiállítást abból az alkalomból rendezik meg, hogy Magyarország és Dél-Korea jövőre ünnepeli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulóját. Az ehhez kapcsolódó eseménysorozatot ez a tárlat nyitja meg a Szöuli Nemzeti Palotamúzeumban. A rendezvény alkalmából Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója előadásokat tart a múzeum és Magyarország történelméről.

A Szöuli Nemzeti Palotamúzeum állandó tárlata az utolsó koreai királyi dinasztia életét mutatja be a fennmaradt könyvek, dokumentumok, műtárgyak és használati tárgyak segítségével. Mindezt kiegészítik a tematikus kiállítások, amelyek révén a külföldi uralkodóházak és arisztokraták hétköznapjaiba adnak betekintést. A múzeum eddig csak ázsiai partnerekkel dolgozott együtt, az európai országok közül elsőként Magyarországot választották a kapcsolatépítésre.

A kiállításra a Magyar Nemzeti Múzeum 190 műtárgyat bocsátott a szöuli intézmény rendelkezésére, köztük a Szent Korona másolatát, Erzsébet királynét (1837–1898) ábrázoló festményeket, értékes ékszereket, fegyvereket és képzőművészeti alkotásokat.

A művészetek kedvelőit és a Magyarország iránt érdeklődő látogatókat a múzeum előterében turisztikai kiállítás és vetítés, valamint a Magyar Nemzeti Múzeum legértékesebb műtárgyait bemutató 3D-s film is várja. A kiállítást a nagyközönség december 3-ától március 9-éig látogathatja, ezt követően a tárlat a palotamúzeumból a tegui Keimjung Egyetem múzeumépületébe költözik, ahol 2014. április 1-jétől június 14-éig lesz megtekinthető.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>