A kecskeméti kerámiastúdió gyűjteményéből nyílt kiállítás Debrecenben

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális államtitkára nagy értéknek nevezte a települések közötti kulturális együttműködést, amit évente 30 millió forinttal támogat az államtitkárság.

Első alkalommal látható Debrecenben a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből válogatott kiállítás; a Víziók című tárlatot csütörtök este nyitották meg a Kölcsey központban.

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális államtitkára nagy értéknek nevezte a települések közötti kulturális együttműködést, amit évente 30 millió forinttal támogat az államtitkárság.
Debrecen és Kecskemét két jelentős kulturális centruma az országnak – hangsúlyozta a kiállítás megnyitóján Halász János, megjegyezve, hogy most első alkalommal mutatkozik be a cívis városban a nemzetközileg is jegyezett kerámiastúdió.
Szegedi Zsolt keramikus-iparművész, a stúdió vezetője emlékeztetett rá, hogy a Nemzetközi Kerámia Stúdió a magyar keramikusok kezdeményezésére jött létre Kecskeméten 1975-ben. Alapítója és 2011-ig vezetője Probstner János volt.
A stúdióban a meghívott mesterek, tanárok és diákok együtt élnek és alkotnak a művészképzés, a különböző kultúrák iránti tisztelet légkörében. A gyűjtemény közel 4000 darabos, 5 kontinens 44 országából 499 alkotó munkáiból áll, és minden alkotás Kecskeméten készült – fogalmazott a stúdióvezető.
Szegedi Zsolt és Füzi László, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: a mostani tárlat viszonzásául jövő augusztusban Debrecenből várnak képzőművészeti kiállítást Kecskemétre.
A Víziók című, 25 millió forint értékű, 90 egyedi kerámiát bemutató kiállítást január 5-ig tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Kölcsey központban.
(Kép éas cikk: MTI)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>