A jövő tudósai, a vidék jövője

Négy doktori iskola PhD hallgatói számoltak be kutatásaik eredményéről az Agrárcentrumban november 29-én rendezett doktorandusz konferencián.

Négy doktori iskola PhD hallgatói számoltak be kutatásaik eredményéről az Agrárcentrumban november 29-én rendezett doktorandusz konferencián.

Magyarország kiemelkedő kutató egyetemei közül egyedül a Debreceni Egyetem rendelkezik agráregyetemi karokkal és agrárdoktori iskolákkal. Az átalakult felsőoktatás legmagasabb szintjét jelentő PhD képzésben a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumában működő négy doktori iskolában mintegy 140 hallgató vesz részt. Doktori iskoláink az állattenyésztési, a növénytermesztési és kertészeti, a regionális, az élelmiszertudományok, a gazdálkodás és szervezéstudományok területén fejtik ki tevékenységüket.

Az idei PhD konferencián az Agrártudományi Doktori Tanácshoz tartozó 3 doktori iskolában 56, míg a Társadalomtudományi Doktori Tanácshoz tartozó Ihrig Károly doktori iskolából 20 PhD hallgató tartott előadást. Az idegen nyelvű szekcióban 10 hallgató angolul számolt be kutatási eredményeiről. A témák jól reprezentálták azt a széles kutatási spektrumot, amelyet a különböző tudományos teamek folytatnak.

Az előadások többek között a talaj-növény rendszerekkel, termőhely- és fajta specifikus növénytermesztési modellekkel, funkcionális élelmiszerekkel, élelmiszeranalitikával, állattenyésztéssel, környezet- és természetvédelemmel, regionalitással, ökonómiával, managementtel és számos egyéb kutatási témával foglalkoztak.

Az elhangzó előadások szerkesztett és lektorált formában az Agrártudományi Közleményekben is megjelennek.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>