A hűség egy döntés

Ezzel a témával mindenki legalább egyszer szembekerül élete során, amikor is meg kell kérdezni önmagadtól, hogy mondogatod, hogy hűséges vagy, vagy tényleg eldöntötted és elkötelezted magad!

Sok olyan emberrel találkoztam akik azt vallják, hogy ha az ember a személyhez ragaszkodik, ha a személyhez hűséges, akkor előbb-utóbb az álmaihoz és saját magához lesz hűtlen. Tehát, ha egy emberre fókuszálsz és hűséges vagy, akkor egy idő után saját magad ellen fogsz játszani.

Vajon igaz ez?

Azt hiszem két tábor létezik. Van az egyik tábor, akik kifejezetten monogám típusok és vannak azok, akik abban hisznek, hogy nem egyetlen ember létezik, akivel jól lehetsz.

Ha magamba nézek én abban hiszek és aszerint éltem eddig is, hogy a hűség döntése addig tud működni, amíg önmagamhoz hűséges vagyok. A saját érzéseimhez, a saját vágyaimhoz és a saját utamhoz. Ha ettől eltérek, akkor már valami nem fog stimmelni. Harmónia akkor alakul ki bennem, ha az önmagam vágyai és a társam vágyai egyeznek. Ha ez nagyban különböző, akkor a hűség döntése megrendül és össze is omolhat.

ogy mások hogyan csinálják? Mindenki másképp érez és gondol. Van, aki a gondolataira bízza és az eszére a döntéseket és vannak, akik az érzéseikre és egy vékonyabb réteg, aki kombinálja. Abban mindnyájan hasonlítunk a döntéseinkben és a hűségben: a hűség akkor fenntartható és jó érzés, ha kölcsönös és harmonizál a belső értékeinkkel.
A belső értékeinket mi határozza meg?

A belső értékeinket és az utunkat legnagyobb mértékben a fogantatástól kezdve a magzati koron keresztül, a születésen át és a gyermekkorban szívjuk magunkba a szüleinktől, a családunktól és a közvetlen környezetünkből. Később a média és a tágabb világ is befolyásolhat, de az alapokat még a család rakja le bennünk a genetikai állományunkra építkezve.

Vannak azok az emberek is, akik soha sem döntenek ilyen fontos ügyekben, mint párkapcsolati hűség, mert nem vállalják a felelősséget döntéseikért. Így csak élnek a nagy világba és abba a hitbe ringatják magukat, hogy “én hűséges vagyok, miért nem bízol bennem?” – a győzködés, a magyarázkodás és a rengeteg féltékeny veszekedés arról árulkodik, hogy a két fél közül legalább egyik nem döntött a hűség és a közös kapcsolat mellett, maximum csak azzal áltatják magukat, hogy ez megtörtént.

Ha a hűség mellett elkötelezted magad, tehát döntöttél, akkor békés és harmonikus kapcsolatban fogsz élni, akár életed végéig. Erről ismered fel a szeretettel, szerelemmel teljes kapcsolatot!

 

Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/a-huseg-egy-dontes-103122

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>