A gránátalma

A gránátalmát nem csak finom íze és különleges külseje miatt érdemes fogyasztanunk, hanem jótékony hatásai miatt is. Ezek az apró, rubintvörös magvak ugyanis nagy szolgálatot tesznek egészségünknek.

Ösztrogén egy gyümölcsben?

A gránátalma egyedi összetevője a növényi ösztrogén, a fitoösztrogén, amely a női nemi hormonhoz hasonló összetételű vegyület. Nagy segítség lehet azok számára, akik hormonpótlásra szorulnak, mivel természetes megoldást jelenthet a számukra a fitoösztrogén fogyasztása. A gránátalma támogatást nyújthat a hormonháztartásunkban jelentkező problémák esetén, valamint klimax idején is.

A legerősebb antioxidánst nyújtó gyümölcs

Ha a gránátalma antioxidáns hatását összehasonlítjuk a vörösboréval és zöld teáéval, meglepő eredményt kapunk. Az apró magvak háromszor annyi antioxidánst tartalmaznak, mint az eddigi ismereteink szerint legerősebb antioxidáns hatással rendelkező vörösbor, valamint zöld tea.

Baktérium-, vírus- és gombaellenes hatás

Magas C-, B-vitamin, valamint kálium szinttel rendelkezik ez a különleges gyümölcs, csökkenti a magas vérnyomást, valamint koleszterinszintet. A baktérium, valamint vírusellenes hatása mellett, a legtöbb gyümölccsel ellentétben, felveszi a harcot a különböző bélrendszeri gombákkal szemben. A gombák számára táptalajt jelent a gyümölcsök magas fruktóz tartalma, azonban a gránátalma képes meggátolni szaporodásukat, például a bélrendszeri candidáét.

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>