A drágakövek gyógyít ereje

A fejlett társadalmakban a drágaköveket nemcsak értékükért és szépségükért, hanem állítólagos gyógyító és harmonizáló erejükért tartják nagy becsben.

A drágakövek olyan természetes keletkezésű ásványok, melyek szépségük, ritkaságuk és megfelelő keménységük (időtállóságuk) alapján megnyerték az emberiség tetszését és megkülönböztető értékítéletét.

A drágakövek keletkezéséhez az alkotóelemeken kívül speciális külső körülmények (hőmérséklet, nyomás, megfelelő összetételű oldat stb.) szükségesek. A drágakövek tehát nem találhatók bárhol és tetszőleges mennyiségben, felkutatásuk, kitermelésük és feldolgozásuk rengeteg időt, pénzt és emberi munkát igényel.
A drágakövek földünk alapelemeiből állnak, ezért a néphit szerint föld védő, erősítő és tápláló erejével kötnek össze minket. Ragyogó szépségükkel a legtisztább természetes színekben sugárzó fény hordozói, valamint a kozmikus energiák és tulajdonságok közvetítői; az égből és a földből vonzzák magukhoz az erőket, hogy azután kisugározzák azokat a világ felé.

Bizonyos ásványokat színükért, másokat fényükért (pl. a gyémántot csodálatos csillogásáért) vagy a rajtuk észlelhető fényjelenségekért (pl. a zafírt aszterizmusáért=csillaghatásáért), esetleg szabályosan elhelyezkedő zárványaiért (pl. tigrisszem) kedvelünk jobban mind a többieket. Kristályos szerkezetük felsőbbrendű elvek alapján épül fel, amelyek visszavezetnek minket a kozmikus rendben, és harmonizálóan hatnak testre és lélekre egyaránt.

E hit és tanítások, valamint a természetgyógyászat egyes irányzatai szerint, ha a drágakővel díszített ékszert viselünk, vagy a drágakövet a testünkre tesszük, finom rezgés, rezonancia keletkezik bennünk. A szunnyadó, vagy legátolt, megzavart univerzális erők és tulajdonságok a drágakő rezgéseire azonnal válaszolnak. Ezek az erők felélednek és visszanyerik eredeti formájukat.

Kövek és betegségek, avagy melyik kő mire jó?

Achát: szembetegségek, szülés, epilepszia, szív, prosztata, mérgezés.
Ametiszt: félelem, hasnyálmirigy, vértisztítás, színvakság, nemi betegségek, hisztéria, fertőzés, fejfájás, álmatlanság, melléküreg problémák.
Aventurin: ekcéma, haj, bőrkiütés, szív, idegrendszer, látóképesség
Citrin: félelmek, húgyhólyag, hasnyálmirigy, cukorbetegség, nőgyógyászati problémák, depresszió, bőrtisztító, vese, álmatlanság, gerinc.
Krizokoll: félelmek, lázcsillapító, szívnyugtató, menstruációs panaszok, idegek, emésztés.
Fluorit: koncentráció, idegrendszer, parkinson-kór, Alzheimer-kór, szellemi zavarok
Füst kvarc: depresszió, skizofrénia
Gránát: Depresszió, összehangolja a nemi ösztönöket, nemi szerveket, szív, vérkeringés, reuma
Hegyikristály: rémálmok, szembetegség, vérzés, hasmenés, bőrkiütés, fertőzés, görcs, anyatej ösztönző, vese, fájdalom, pajzsmirigy, szédülés
Heliotróp: húgyhólyag, húgycső, vérkeringési zavarok, szédülés, mérgezés, aranyér, máj, gyomor, orr vérzés, lép, vese
Hematit: vérzés, kelés, fekély, alacsony vérnyomás
Jáspis: húgyhólyag, epilepszia, epe, szaglás, máj, gyomor, vese
Karneol: görcsök, szexuális problémák, emésztés, segíti a szülés gyors lefolyását, az anyatej kiválasztás
Korall: hólyag, letargia, menstruációs panaszok
Lapis lazuli: kiütések, vérnyomáscsökkentő, depresszió, gége, fejfájás, menstruációs zavar
Macskaszem: asztma, bélgörcs
Olivin/periodt: univerzális gyógyító kő, minden elixírbe ajánlott
Onyx: szem, haj, szív, fül
Rózsakvarc: pszihoszomatikus problémákat old
Sodalith: idegerősítő, anyagcsere

Forrás

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>